Wand- en vloerafwerking

Kalkverf

Xcellent Schilders en Afwerkingsbedrijf is al het gaat om kalkverven het juiste bedrijf. De oorsprong van kalkverf gaat een hele tijd terug. Dit is een van de oudste verven die er bestaan, en wordt op ambachtelijke wijze in Italie gemaakt. Het is een natuurlijke en milieuvriendelijke verf die poederige en zachte eigenschappen heeft. Dit is de perfecte verf om warme sferen te creëren en uw huis te doen “leven”. De kalkverf wordt verwerkt door middel van een blokwitter. Speelsgewijs worden diverse effecten ontwikkelt, die doen denken aan een soort betonlook-effect. Het eindresultaat is in principe nooit hetzelfde, waardoor u verzekerd bent van een uniek stukje ambachtswerk. Tevens is de kalkverf ook nog eens super mat! De kalkverf kan tevens in meer dan 100 kleuren worden gemengd.

Krijtverf

Zoekt u een zeer matte en poederige verf voor uw wanden of plafonds? Dan is misschien krijtverf iets voor u. In tegenstelling tot de kalkverf krijgt u hier een kalkmat egaal resultaat, zonder de kenmerkende effecten die kalkverf wel heeft. Door de rijke hoeveelheid natuurlijk pigmenten en het krijteffect wordt licht prachtig geabsorbeerd. Hierdoor ontstaat een rustgevende sfeer. Net als bij de kalkverf heeft u de keuze uit meer dan 100 verschillende kleuren.

Mettalicverf

Metallicverf is een decoratieve verf op waterbasis, die toepasbaar is op uw wanden en plafonds. Het geeft een bijzondere sfeer aan uw interieur en brengt muren tot leven. De metallicverf van Carte Colori bevat kleine bestanddeeltjes die het licht reflecteren. De verf komt het mooiste tot zijn recht op plekken in huis waar veel daglicht op valt. Uw muren zien er elk moment van de dag anders uit! In tegenstelling tot de kalk- en krijtverf, is deze verf verkrijgbaar in 8 kleuren.

Meerkleurenverven

Xcellent Schilders en Afwerkingsbedrijf is uitermate ervaren in het aanbrengen van meerkleurenverf. Dit is een mengsel aan muurverf die zich na droging uitkristalliseert in meerdere kleuren en door middel van spuiten op de wand wordt aangebracht. Deze manier van verven zorgt voor een heel leuk en speels effect. Het is geschikt voor bijna alle toepassingen en ruimten en wordt vaak, in combinatie met glasweefsel, gebruikt in ziekenhuizen, kantoren, hotels, scholen, bankgebouwen en tegenwoordig ook vaker in particuliere woningen. Vraag ons gerust eens naar de mogelijkheden voor uw wanden.

Spaantechnieken/roltechnieken

Ook voor deze bijzonder exclusieve manier van verven kunt u natuurlijk bij Xcellent Schilders en Afwerkingsbedrijf terecht. Door de verf op de muur te rollen en de bolletjes vervolgens te pletten met een spaan, krijgen uw muren een ‘satijnachtige marmer’ uitstraling in iedere door u gewenste kleur. Deze manier van verven is, na het aanbrengen van een transparante lak, ook uitermate geschikt voor natte ruimtes, zoals douches en toiletten en zelfs voor vloeren. Graag vertellen wij u meer over deze unieke verftechniek.

Sierpleister

Xcellent Schilders en Afwerkingsbedrijf heeft veel ervaring in het werken met sierpleister. Sierpleister is een mineraal gebonden product, met een zeer fraaie, korrelige structuur. Er is keuze uit een korrelgrootte van 1 mm tot 3 mm, waarmee verrassende effecten zijn aan te brengen, zowel glad (spachtelputz) als ruw (granol). Sierpleister is te leveren in iedere gewenste kleur.

Vloeren

Diverse soorten coating, waaronder de normale betonverf, de 1 componenten en 2 componenten epoxy coatings en verftechnieken kunnen door Xcellent Schilders en Afwerkingsbedrijf worden toegepast op uw garagevloer of industriële vloeren. Denk hierbij ondermeer aan de spaan- of roltechniek. Natuurlijk kunt u bij ons ook terecht voor het schilderen of oliën van uw houten vloeren. Bel gerust eens voor de mogelijkheden voor úw vloer.